Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdésének rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.


A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.


Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.
A 2023. évi ebösszeírás céljából kérem az Feldebrő település közigazgatási területén tartott ebek tulajdonosait/tartóit, hogy a www.feldebro.hu honlapról a https://www.feldebro.hu/hirek útvonalon 2023. április 27. napjától letölthető


„EBÖSSZEÍRÓ ADATLAP-2023.”, illetve „VÁLTOZÁSBEJELENTŐ ADATLAP-2023.” kitölteni és legkésőbb

ADATLAP LETÖLTÉSE 

2023. május 15. napjáig az alábbiakban felsorolt módokon az önkormányzathoz eljuttatni szíveskedjenek.

Személyesen: Feldebrő Községi Önkormányzatának titkárságán

Elektronikus úton: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként külön kell kitölteni.