2021. november 28. vasárnap

Feldebrő Község Civilszervezetei


Feldebrői Polgárőr Egyesület
Polgárőrségünk 1999-ben alakult.
Célunk a közbiztonság javítása, a település lakosságának nyugalma érdekében.
Egyesületünk tagjai heti rendszerességgel adnak szolgálatot, hétvégén s hét közben is. Működtetjük a település több pontján található kamerarendszert, mely nagy segítséget jelent a bűncselekmények felderítésekor. A helyi rendezvények (Ribizli fesztivál, Szüreti felvonulás, Lovas nap stb.) biztosítása mellett más települések rendezvényein is részt veszünk. Jó kapcsolatot ápolunk a körzeti megbízottal, a rendőrséggel, a szomszédos települések polgárőrségeivel.
E-mail címünk: egyesulet2@feldebro.hu
Hagyományőrző, Kulturális és Turisztikai Egyesület Feldebrő Jövőjéért
Az egyesület 2006-ban alakult, azzal a céllal, hogy hosszú távú közösségi szellemet és együttműködést alakítson ki. Feladatunknak tekintjük kulturális és turisztikai programok szervezését, kiállítások rendezését, Feldebrő értékeinek felkutatását, a meglévő hagyományok őrzését, továbbadását és új hagyományok megteremtését. Új hagyományt teremtettünk a Ribizli fesztivállal, melyet alakulásunk óta minden évben megrendezünk. A fesztiválon egész napos, sokszínű kulturális programot biztosítunk, ahol minden korosztály talál kedvére valót. E napon a ribizliből készített finomságot kínálunk vendégeinknek. Az Egyesület tagja a Mátra Jövője Turisztikai Egyesültnek.
E-mail címünk: egyesulet1@feldebro.hu
Feldebrői Mamutvadászok Régészeti és Hagyományőrző Egyesület
A régészeti munka támogatására, civilek és szakemberek önkéntes összefogásából 2017-ben létrejött szervezet.
Hiszünk abban, hogy a sokszínűségünkből eredő szerteágazó tudásunkkal hatékony támogatói lehetünk az emberi múlt feltárásának, és a feltárt kincsek megőrzésének.
Kutatási területünk elsősorban az ősemberek története, és nem csak a reánk hagyott pattintott eszközeiket, használati tárgyaikat, vagy elejtett állataikat keressük, de őrizzük is hagyományaikat, hiszen magunk is pattintunk kőeszközöket, készítünk fegyvereket és kőkori használati tárgyakat.
Mi vagyunk az emberiség legelső emlékeinek kutatói, őrzői és továbbvivői.
Weboldalunk: http://www.feldebroi-mammutvadaszok4.webnode.hu
Együtt Feldebrőért Egyesület
lap tetejére

www.feldebro.hu
Minden jog fenntartva! (c) 2006-2021
Honlappal kapcsolatos észrevételek:
webmester@feldebro.hu
created by "W", tomesz motors