2019. december 07. szombat
VENDÉGKÖNYV
A vendégkönyvbe elküldött üzenetek moderálás után láthatóak az oldalon. Megértését köszönjük!

Üzenet:Kérjük adja meg nevét:


Kérjük adja meg e-Mail címét:


Kérjük, írja be a képen látható kódot
Peter hozzászólása 2019.11.27.
Köszönjuk az egesz utca neveben a gyors intezkedest !!! /Bocskai ut /
Kordován György hozzászólása 2017.09.24.
Szeretnék vásárolni a templomról és a 12.szd-i freskókról szép színes osztatlan (:nem mozaikos) képeslapokat. Címem: Kordován György 1046 Budapest, Ujkisház u. 41. Kérném segítségüket!!! Előre is köszönöm
Lizák János hozzászólása 2017.08.01.
Tisztelt Feldebrői Templom!

Köszönjük az Templomban kapott idegenvezetést, kiváltképp azért, mert rosszkor (páratlan órában) érkeztünk. Felejtehetetlen élmény volt az altemplom. Középiskolai tanulmányaimban csak olvashattam róla és nézhettem a képeit.

Köszönöm, János.

(Remélem, az idegenvezetőnk autója nem szenvedett nagy kárt! Emiatt egy másik élménnyel is gazdagodtunk, hogy segíthettünk.)
Vadásziné Varga Éva hozzászólása 2017.05.25.
Kedves Görög Ferencné!
Polgármester Úr tájékoztatása alapján kérdésére az alábbi választ adom: a kerékpár út a Piac tértől a Kossuth út páratlan oldalán halad, majd az Állatorvosi Rendelőnél tér át a páros oldalra a jelenlegi tervek szerint, de még előfordulhat módosítás.
Görög Ferencné hozzászólása 2017.05.18.
Olvastam a kerékpárút építésének szerződését, de abban nem találtam, hogy Feldebrőn a bolttól Verpelét felé, a Kossuth utca melyik oldalán fogják kialakítani. Kaphatok erre választ? Köszönettel: Görög Ferencné Rovó Babi
Lőcvsei András hozzászólása 2017.02.13.
Bár most holt szezon van,azért szeretném megkérdezni A Magyar zászló nemzeti ünnepeink alkalmával feldebrőn miért nincs kitéve mindenhol mint például verpeléten bármerre járok világban a nemzetek mindenhol büszkék a jelképeikre.
Kissné hozzászólása 2016.11.23.
Ezúton szeretném megköszönni az Önkormányzatnak, hogy az időseket vásárlási utalvánnyal lepte meg. Köszönet a tisztelt Képviselőtestületnek és az ötletgazdának! További sok sikert!
Bodnár Éva hozzászólása 2016.06.13.
Kedves Mindenki!

Ezúton szeretném megkérdezni ki volt: LUKÁCS IMRE?
Dédnagyapám 1966-ban lakott az elején, ha van valakinek infója és fotói 1966 körüli az utcáról és a környékéről szeretettel várom :)

Előre is köszönöm,hogy elolvasták és külön köszönöm azoknak akik írnak nekem:
mercs.eva@gmail.com
Bodnár Éva hozzászólása 2016.06.13.
Kedves Mindenki!

Ezúton szeretném megkérdezni ki volt: LUKÁCS IMRE?
Dédnagyapám 1966-ban lakott az elején, ha van valakinek infója és fotói 1966 körüli az utcáról és a környékéről szeretettel várom :)

Előre is köszönöm,hogy elolvasták és külön köszönöm azoknak akik írnak nekem:
mercs.eva@gmail.com
dolina3 hozzászólása 2016.04.24.
Tisztelt Önkormányzat!
Olvasva az alábbi hozzászólásokat a probléma nem ismeretlen, a templom látogathatatlan!!!!!!!!!
Az ország egyik legszebb temploma zárva, a megadott telefonszámra senki nem jelentkezik.
2016.04.24-én Tisztelettel: Mityók Csaba
varga ilona hozzászólása 2015.11.06.
Tisztelt Onkormanyzat, elkepesztonek tartom, hogy hogy jeloletlen utakon meglelve egyik legjelentosebb muemleket nem nezhettem meg, mert Kis József kozli, hogy nezzem meg a misen a templomot mas pedig nem engedhet be. Ez van... ez Magyarorszag... Szegyen, es gratulalok a szervezeshez :(
Fehér Imréné hozzászólása 2015.09.27.
Kedves Feldebrőre érkező egyéni,-családos,-és csoportos látogatók!Gondoltam megtöröm ezt a végtelen csendet a vendégkönyvben azzal,hogy szeretettel invitálom Önöket a csodás látványosságunk megtekintésére és a faluban még más,kellemes időtöltésre is.Előzetes bejelentkezés szükséges a templom látogatására,a 30/9151548.számon.
Szállás lehetőség Feldebrőn:www.diolak.hu valamint:www.nasfa.hu elérhetőségeken.Régi használati eszközök gyűjteménye,-helyi értékek bemutatására,-kemencés lángosra,házi szörpökre és lekvárok kóstolására invitálja Önöket az Éva Udvarház háziasszonya Fehér Imréné Éva www.evaudvarhaz.5mp.eu Fontos az előzetes egyeztetés.A környék látnivalójait,nevezetességeit megismerheti a jelzett oldalakon.Töltse el értékes szabadidejének egy részét Feldebrőn!Érdemes!!!
Herskovics Zsuzsa hozzászólása 2015.02.27.
Tisztelt Feldebőri Önkormányzat,
az alábbi ügyben kérem segítségüket, illetve intézkedésüket.
Múlt vasárnap kirándultunk a Mátra vidéken. Én mindenkit feltüzeltem arra, hogy a legszebb látnivaló utunk során a Feldebrői altemplom lesz. Ami valóban elképesztően gyönyörű és a magyarországi román építészet egyik kiemelkedő alkotása.
Ehhez képest amikor odaértünk kiderült, hogy a "gondnok" nincs otthon, és nem lehet bejutmi a templomba. Ez már önmagábani is felháborító, mert ha valamikor, akkor vasárnap lehet leginkább látogatókra számítani. De sebaj, megbeszéltük, hogy szerdán a visszafele úton ismét arra jövünk és akkor megnézzük. De sajnos szerdán a "gondok" valahol éppen trágyát pakolt és mint kijelentette az még elviszi a szőlőbe és majd csak órák múlva fog visszaérni, esze ágában sem volt valami kompromisszumra jutni velünk.
És persze másnak nincs kulcsa a templomhoz, mert "ő a felelős".
Hát az biztos, hogy az ilyen felelős mindnere nagyon ügyel, mert be sem enged senkit a templomba.
Ez egy igen jelentős műemlék, minden művészettörténeti tankönyvben szerepel. Megengeddhetetlen, hogy ne lehessen megnézni. Ha nem leet valaki ott állandóan és még csak el sem lehet érni, akkor legeyn kulcs egy másik személynél is. Évek óta szeretnék oda visszajutni. Miért nemlehet megoldnai ez a problémát, miért kell olyan valakinek a kezébe adni a "kinyit-nem nyit" lehetőségét, akit ez egy cseppet sem érdekel.
Kérem legyenek olyan szívesek és vizsgálják meg a lehetőségét annak, hogy oda minden nap, akár 10 és 17 óra között bárki be tudjon jutni. Ez nem helyi ügy, annál több. Most mindenhol azt hallani, hogy fejeszteni akarják a belföldi turizmust. Jó lenne ha ez történne Feldebrőn is. Mi is úgy terveztük, hogy a templom megnézése után valahol ott iszunk egy kávét, eszünk valami süteméynt, de miuztán nem engedtek be továbbmentünk. És Kisnána és Tarnaszentmária is nagyon barátságos volt és mindnent megmutattak nekünk, szívesen látták, hogy érdeklődünk irántuk. Jó lett vona hasonló fogadtataás Feldebrőn is. Kérem legyenk olyan szívesek és tájékoztassanak a kivizsgálás eredméynéről és arról, hogy mit tesznek annak érdekében, hogy más ne járjon pórul, mint mi.
Tisztelettel ésköszönettel. Herskovics Zsuzsa (herskovics@t-online.hu)
Subecz Mihály hozzászólása 2015.02.06.
Néhány éve, Feldebrőn átutazóban felkerestük Asztalos János atya sírját és virágokkal, imával emlékeztünk rá. Pócspetri plébánosát a kommunisták állati kegyetlenséggel kínozták meg, ítélték halálra, majd \"kegyelemből\" életfogytig tartó fegyházra, a hírhedt pócspetri perben.

Emlékét megőrizzük. Reméljük, a feldebrőiek sem felejtkeznek el róla...
gyurek875 hozzászólása 2014.12.12.
jó napot! csak annyit szertnék kérdezni hogy a kamionokat mikor tiltják ki a faluból mert a házunk szétrobban!
Fehér Imréné hozzászólása 2014.11.06.
Kedves Feldebrőre látogatók!Kedves Feldebrőiek!

Szeretettel invitálom Önöket a VIII.Bödön Ünnepre .
A rendezvény helyszínéről és a részletes programról az alábbi címen tájékozódhatnak: www.evaudvarhaz.5mp.eu
Fehér Imréné Éva a rendezvény háziasszonya

lap tetejére

www.feldebro.hu
Minden jog fenntartva! (c) 2006-2019
Honlappal kapcsolatos észrevételek:
webmester@feldebro.hu
created by "W", tomesz motors